- Usuwanie konta to procedura samodzielnie wykonywana przez gracza, odpowiadająca zarządzeniom RODO. Wsparcie Gracza nie jest w stanie tutaj pomóc czy interweniować.
- Usunięcie konta możesz anulować w ciągu 30 dni od złożenia pierwotnego wniosku o usunięcie.
- Usunięcie konta dotyczy wszystkich gier powiązanych z usuwanym Wargaming ID, w tym World of Tanks, World of Warships, World of Tanks Blitz, World of Warplanes i innych.
Jak usunąć konto
- Zaloguj się na swoje konto.
- Przejdź do Zarządzania kontem.
- Przejdź do Ochrony danych.
- Kliknij Usuń konto.
- Podaj adres e-mail i kliknij Kontynuuj.
- Potwierdź operację.
- Otrzymasz wiadomość e-mail z powiadomieniem, będącym potwierdzeniem Twojego żądania.
Konta z powiązanym numerem telefonu lub autentykatorem wymagają weryfikacji.
Ważne informacje
- Czas przetwarzania operacji usuwania konta wynosi 30 dni.
- Dowódcy klanów mają obowiązek rozwiązać swój klan lub przekazać zarządzanie nim innym członkom klanu.
- Zgłoszenia w pokoju deweloperskim, powiązane z kontem, zostaną usunięte.
Jak anulować usunięcie konta
- Zaloguj się na swoje konto.
- Zaakceptuj postanowienia licencyjne oraz politykę prywatności.
- Kliknij Przywróć konto.
- Gdy proces przywracania zostanie ukończony, otrzymasz powiadomienie na e-mail.
- Konta z powiązanym numerem telefonu lub autentykatorem wymagają weryfikacji.
- Dostęp do gier i innych zasobów Wargaming.net będzie możliwy w przeciągu 24 godzin.
Czy można przywrócić wcześniej usunięte konto?
Po zainicjowaniu procesu usuwania konta, konto zostaje zablokowane na 30 dni. W tym okresie dane konta są przechowywane na serwerach i możesz anulować usunięcie konta oraz przywrócić do niego dostęp. Po 30 dniach wszystkie dane konta są trwale usuwane z serwerów, a jego przywrócenie nie jest już możliwe.
Moje konto zostało przeznaczone do usunięcia. Kiedy będę mógł użyć adresu e-mail, na który było zarejestrowane, by stworzyć nowe konto?
Takiego adresu e-mail będziesz mógł użyć po 30 dniach, gdy dane starego konta zostaną trwale usunięte z serwerów. Nie jest możliwe zwolnienie adresu e-mail przed upływem tego okresu.
Czy jeśli usunę swoje konto, otrzymam zwrot pieniędzy?
Nie. Usunięcie konta samo w sobie nie stanowi podstawy do zwrotu pieniędzy.
Czy po usunięciu konta mogę przenieść przedmioty i wartości w grze na inne konto?
Nie. Niestety nie jest to możliwe.
Jak mogę usunąć swoje konto, jeśli jestem dowódcą klanu?
Przed usunięciem konta należy rozwiązać klan lub przekazać dowództwo innemu graczowi.
Czy mogę usunąć konto natychmiast, zamiast czekać 30 dni?
Nie. Natychmiastowe usunięcie konta nie jest możliwe.
Czy mogę usunąć konto tylko dla jednej gry?
Nie. Wargaming używa jednego konta do wszystkich gier. Jego usunięcie spowoduje utratę dostępu do wszystkich projektów jednocześnie.
Czy gracz zostanie usunięty z programu rekrutacyjnego po usunięciu swojego konta?
Tak. Po usunięciu konta wszystkie umowy rekrutacyjne zostaną rozwiązane.
Czy moje konto zostanie usunięte, jeśli nie będę go używać przez długi czas?
Jeśli nie zalogujesz się na swoje konto przez 10 kolejnych lat, zostanie ono uznane za nieaktywne i może zostać usunięte. Powiadomimy Cię o tym z co najmniej 45-dniowym wyprzedzeniem. Aby zachować swoje konto, wystarczy zalogować się przed datą podaną w powiadomieniu.